romprovning Göteborg

Ny upplevele med romprovning

Det är såklart gott att ha fått vila smaklökarna från upplevelse med romprovning under sommaren. Visst har vi smakat en och annan droppe rom själva. Nu till hösten ser vi fram emot att arrangera ditt företagsevenemang.

Vi har under åren gjort flera olika event och varit på exempelvis golfklubb. Besötk en ö i bohusläns skärgård, privata provningar hos företag, kick-off med årsmöten, föreningar med mera. Vi försöker vara så flexibla och anpassningsbara vi kan för er.

upplevelse med romprovning
Upplevelse med romprovning, Göteborg

Evenemang

Vi har även haft möjlighet att jobba med romprovningar på exempelvis Öl och whiskymässan i Göteborg. Kunnat rest runt på olika evenemang och arrangerat provningar till allmänheten. Vi tycker att detta är bland den roligaste hobbyn vi kan ha.

När du kommer till oss kan vi arrangera en vanlig upplevelse med romprovning. Den kallar vi för romprovning för nyfikna. Vi kan också anpassa en dryckesprovning efter behov inom vissa ramar och komma ut till ert event. Vi hanterar alla praktiska delar med glas och dukning samt erhåller även föreläsningen med provsmakning.

Möjligheter till att ha provning hemma hos är inte helt ovanligt. Det är lite mer komplicerat för oss och vi har en framkörningsavgift beroende på var ni vill att vi åker. Detta sker oftast inte utom vår befintliga placering i centrala Göteborg. Är det något speciellt som vi kan arrangera för en upplevelse med romprovning för er?

Romprovning och utveckling

Romprovning är en trendig genre som ökar inom skandinavien som vi sett det senaste åren. Det finns massor med utveckling kring romproduktion och det är spännande att följa. Vi försöker förhålla oss till senaste nytt och delar gärna med oss av det vi kan och vet.

En föreläsning går till så att vi berättar om romens historia, produktion och framställing med allt vad det innebär. Från Skörd, fermentering, destillering, lagring, blendning och buteljering. Det finns en enorm produktionslinje och den förhåller sig egentligen bara till en sak. För att producera destillatet rom måste du utgår från sockerrörsjuice.

Definitionen av rom är helt enkelt av sockerrörsformat framställt, fermenterat och destillerat minst 37,5% och max upp till 96% alkohol.

En upplevelse med romprovning är ofta relaterad till ett firande av något slag. Vi har haft både 30, 40, 50 och 60-årsfirande på besök. Folk från hela Sverige så långt som från Luleå till Simrishamn på besök. Vi har mött fantastiska människor som är nyfikna på rom. Det är lika spännande varje gång vi kan berätta om denna dryck.

Ett svar till ”Ny upplevele med romprovning”

  1. […] att uppskatta destillerad rom är att dricka den ren. Bästa stället för detta är att besöka en romprovning för en djupare förståelse för smak och doft. Men för en mer intensiv upplevelse, kan det vara […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *