romproving som en upplevelse

Romprovning som upplevelse

Tänk om du visste vad våra besökare får veta när det fått en romprovning som upplevelse. Hade ett hum om tekniken för att dofta en rom för att ha den mest optimala upplevelsen. Livet kanske inte hade förändrats i sig men du hade varit en rikare människa. Med tanke på hur du skapat ett sinne för doft och smak för det du dricker och äter.

Vårt intresse att hitta nya upplevelser är en spännande aktivitet som utvecklar oss. Rom är på utvecklingsstråket och har de senaste åren utvecklats enormt. I jämförelse med de traditionella framställningsmetoderna, spansk, fransk och brittisk produktion finns idag flertalet inriktningar som är hybrider.

Destillera rom i hela världen

Detta innebär i enkla drag att företag importerar destillat eller melass för att destillera på hemmaplan. Rom som blandas om utanför sitt GI och lokala regler kan upplevas som oseriöst. Rom kan produceras på olika platser världen över oavsett lokala regler. Ett internationellt regelverk saknas för att styra produkten. Detta gör i princip att man kan göra precis vad man vill med destillatet rom. Bara det är producerat av sockerrörsjuice.

Internationell reglering av rom

Möjligheterna ör plötsligt obegränsade så länge man utgår från att använda melass som man kan importera. Den restprodukt som man från början slängde ut på bakgården efter produktion av råsocker.

Definitionen av rom är helt enkelt att det är en destillerad spritdryck. Grundråvaran måste alltid vara sockerrörjuice eller melass. Destillerad till minst 37,5% och högst 96% alkohol. Rom är världens vanligaste sprittyp och härstammar i sin moderna form från Västindien.

Det är en mycket spännande tid för romen och därför tycker vi det är speciellt roligt att ta emot förfrågningar som är lite annorlunda. Sedan pandemin stoppade många evenemang har vi flera år efteråt firat 51, 52, 61 och 62 åringar på löpande band.

Vår romprovning som en upplevelse

När du besöker en romprovning som en upplevelse får du en föreläsning med genomgång av produktion. En föreläsning tar mellan 30 till 45 minuter och vi berättar om färg, doft, teknik, smak och några rövarhistorier. Något ingen kan leva utan som är intresserad av rom. Till och med ett romglas kan göra skillnad på din upplevelse.

Smakupplevelsen tycker vi börjar redan vi doftandet och det är en gemensam process där ribland smaker och dofter samspelar eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *