Skip to content
Home » Artiklar » Romproving som en upplevelse

Romproving som en upplevelse

Tänk om du visste vad våra besökare visste när det gäller romprovning som en upplevelse. Hade ett hum om tekniken för att dofta en rom för att ha den mest optimala upplevelsen. Livet kanske inte hade förändrats i sig men du hade varit en rikare människa med tanke på hur du skapat ett sinne för doft och smak för det du dricker och äter.

Vårt intresse att hitta nya upplevelser är en spännande aktivitet so utvecklar oss. Rom är på utvecklingsstråket och har de senaste åren utvecklats enormt. I jämförelse med de traditionella framställningsmetoderna, spansk, fransk och brittisk produktion har vi idag flertalet inriktningar som är hybrider.

Destillera rom i hela världen

Detta innebär i enkla drag att företag importerar destillat eller melass för att destillera på hemmaplan. Romen blandas utanför sitt GI och reglerna elimineras i produkten. Eftersom den då destilleras eller produceras i exempelvis Danmark kan man göra precis vad man vill med destillatet som fortfarande är sockerrörsjuice.

Internationell reglering av rom

Möjligheterna ör plötsligt obegränsade så länge man utgår från att använda melass som man kan importera. Den restprodukt som man från början slängde ut på bakgården efter produktion av råsocker.

Definitionen av rom är helt enkelt att det är en destillerad spritdryck som produceras från sockerrörjuice eller melass. Destillerad till minst 37,5% och högst 96% alkohol. Rom är världens vanligaste sprittyp och härstammar i sin moderna form från Västindien. Produceras idag över hela världen med en enormt utvecklingspotential.

Det är en mycket spännande tid för romen och därför tycker vi det är speciellt roligt att ta emot förfrågningar som är lite annorlunda. Sedan pandemin stoppade många evenemang har vi flera år efteråt firat 51, 52, 61 och 62 åringar på löpande band.

Vår romprovning som en upplevelse

När du besöker en romprovning som en upplevelse får du en föreläsning med genomgång av produktion. Föreläsningen tar mellan 30-45 minuter och följs av vår romprovning som också delar kunskap om färg, doft, teknik, smak och några rövarhistorier ingen kan leva utan som är intresserad av rom. Till och med ett romglas kan göra skillnad på din upplevelse.

Smakeupplevelsen tycker vi börjar redan vi doftandet och det är en gemensam process där ribland smaker och dofter samspelar eller inte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.