Hoppa till innehåll
Home » Artiklar om rom » Romprovningar i Göteborg

Romprovningar i Göteborg

Man höjer på ögonbrynen att det en finns någon som erbjuder romprovningar i Göteborg. En del blir förvånade, positivt glada att vi finns och det går i vågor med hur intresset stiger. Mycket beroende på väder och vind upplever vi. En rom kan upplevas bäst i en skön miljö, lugn och ro och gärna i någorlunda tystnad.

När vi började med romprovning i Göteborg hade systembolaget normalt sett 4 sorter i hyllan. Det var en svår uppgift att genomföra en provning som vi ville och ha riktigt bra sorter med i en provning. Vi började ofta med en ron Zacapa. Mycket för att det är en referens man känner till om man letat på bolaget.

Möjligheten att ha stött på den sorten är ytterst möjlig med sin medverkan i de flesta barer. Som i allafall har någon sorts utbud av sipprom.

Det finns en rom för alla

Det finns ett fåtal ställen du faktiskt kan smaka på ett glas rumstempererad sipprom. Barer som har en liten annorlunda inriktning än drinkar och kanske även har mer avancerat destillat. Vi jobbar med romprovning för att det är så fantastiskt roligt och spännande. Romen har sin egen väg till ditt hjärta. Det är i grund och botten den knaggliga vägen från slaveriets sockerplantager. Till att ransoneras i den brittiska flottan under många hundra år. I glaset du smakar framför dig och kan dofta, iaktta, uppleva och smaka romen som något alldeles unikt.

Rom producerar likt annat destillat men har en okomplicerad eller ostyrd produktionsprocess. Det finns lokala regelverk där an tillverkar den, lite beroende på vilken produktionsmetod man använder. Helt enkelt lokala regler och ett tunt regelverk att man endast måste utgå från sockerrören som bas.

Romens möjligheter är obegränsade i tillverkning och inriktning och den kommer vara okontrollerad för evigt för att inriktningar och härkomst är så olika.

Romprovningar i Göteborg

Möjligheten att du skulle kunna uppleva någon av våra romprovningar i Göteborg är förvånanade enkel. Genom att boka romprovning genom förfrågning via ett telefonsamtal eller ett email svarar vi snarast på dina önskemål.

Vi finns centralt i Göteborg ett stenkast från Avenyn. Behöver ni att vi kommer till er tillställning kan ni bara höra av er för att se om vi kan hjälpa er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *