Din rom behöver luftas


rom / söndag, oktober 4th, 2020

Tänk på att din rom behöver luftas. Romen upplevs oftast bättre efter en stund eller nån timme med luftning. Mest för att utvecklas till en fulländad smakupplevelse och att du ska få det mesta av din investering. Det finns de som köper en billigare batterirom som bara blandar sin drink vilket är ett fungerande koncept. Det finns de som tycker om att blanda drinkar med lite mer upplevelseinriktning. Och de finns de som finsmakar sipprom och njuter av både doft och smak i sitt glas.

Vi är den senare typen av romdrickare men kan likväl blanda drinkar. Att din rom behöver luftas gäller bara om du dricker sipprom och vill njuta en stund i egen regi.

En finrom är som en god flaska rödvin och den behöver få luft och mogna i ett glas. Vi har testat skillnaden på billig rom och dyrare rom att utvecklas i ditt glas och det är stor skillnad.

När din rom behöver luftas

Tanken med att din rom behöver luftas har med att göra att den legat instängd i ett antal år. Egentligen behöver du lufta den enbart för att släppa in luft och låta aromerna utvecklas. Luftningen kan ske på några timmar eller några dagar.

Färgerna på en rom utvecklas och beter sig annorlunda. Efter några timmar eller dagar är det en helt annan upplevelse. Effekter som att romen blir dimmig känns ibland billigt. Det kan vara så att färgämnena separerar sig och romen ser grumlig ut. En rom kan tappa doft och smak på bara några timmar. Vi har upplevt att den smaken som finns kvar är sockerlag med spritstyrka, vilket vi tycker är enormt tråkigt. Man har inte alls lyckats med att skapa en bra produkt.

Hur smakar din rom bäst

Alla har vi en egen upplevelse i form av dofter och smaker och ingen tycker ofta lika. Vi som erbjuder romprovningar tycker det är spännande att erbjuda upplevelser och har alltid en grundinställning. Bara det att näsan har olika känslighet och byter känslighet i näsborrarna varannan timme gör att vi skiljer oss åt. Vi kan inte tipsa, jämföra eller ens berätta vad våra gäster ska känna eller uppleva.

Producenternas beskrivning av sin produkt stämmer ibland och ibland inte. Allting beror på de medverkande och deras läge för dagen.

Lufta din rom och testa dig fram till vad du gillar bästa. Lova att du inte bara häller upp och smakar av. Din rom är värd med omtanke och respekt än så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *