Kalender med rom till jul


kalender, rom / onsdag, oktober 30th, 2019

Funderar du på en klapp eller kanske en spännande kalender med smak och doft kanske du ska pröva årets kalender från 1423 i Odense. Här hittar du smaker som påminner om det mesta från fransk romproduktion med gräs, päron och örtiga toner, rom med spanska mogna söta frukter och kola samt brittiska rom med grillad banan med mera.

Smakerna är många och vi tipsar om att det finns en rom för alla. Du får 25 sorters rom från 25 olika länder vilket påverkar både doft och smak samt blandning av aromer du kanske inte tidigare upplevt. Häng med på en upplevelse i romens värld.

25 nya upplevelser i ett paket

Har du tidigare druckit annat destillat kan vi absolut rekommendera att prova det nya med rom. Du hittar absolut en rom för din smak och det är enkelt att förstå vad man tycker om. I regel finns det tre olika inriktningar av romtyper. Vi brukar tala om spansk- , fransk- och brittisk romproduktion. Alla de tre olika typerna av rom har sin typiska inriktning. Spänningen ligger i att du får en egen romprovning hemma till jul.

De vänliga spanjorerna

De vänliga spanjorerna ger en rund rom med smaker av karamell och kola, runda smaker med söta toner där du ofta börjar din resa när du smakar rom. Typiska sorter från denna kategori är Ron Abuelo, Ron Millionario och även en Ron Zacapa du kanske smakat från ordinarie sortiment på systembolaget.

De traditionella britterna

De traditionella britterna ger en mogen smak av rom där du ofta hittar smaker med banan, mogna fruktiga och ibland lite stickiga smaker och dofter. Den brittiska navy-romen som Pusser´s finns även med i lådan för att ge dig en fullmogen brittisk rom som exploderar av smaker i gomen.

De krävande fransmännen

De krävande fransmännen som kan ha en gräsig ton i sina rom. De är oftast gjorda på den råa sockerrörsjuicen med snabb fermentering och spretiga smaker utan smaksättning av socker. kanske nåt för dig att prova från en kalender till jul. I lådan hittar du då exempelvis en Clément från Martinique.

Kalender med en rom för alla

Kalendern ger en palett med total njutning där du kan hitta din favorit. Du kommer förstå vad du tycker om idag för att kunna utvecklas i dina dofter och smaker. Nästa år kanske du har en ny favoritrom. Det kanske inte är läge att dricka en rom om dagen men åtminstone dofta och provsmaka de välsmakande flaskorna i din nya kalender.

Den går att köpa på Systembolagets beställningssortiment.
Artikelnummer SB 81423. Pris 795kr 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *