Mässa med rom


mässa, rom / onsdag, mars 27th, 2019

Besöker du öl och whiskymässan i Göteborg ska du absolut ta reda på vilka utställare du kan besöka för att ta de lav det stora utbudet av rom. Flera intressanta medverkande romentusiaster kommer alltid att vara på plats och det är en trend som håller i sig.

Den som alltid älskat whisky har lätt till att tycke om rom. Det kanske inte stämmer för alla men åtminstone har vi flera förfrågningar om romprovning för att erbjuda just en provning till whiskyentusiaster i Göteborg.

Romprovning inför öl och whisky

Känslan av att hamna på en mässa för öl och whisky men sedan tveka på om man förälskat sig i rätt dryck tar ton bland flera besökare. Romproducenterna tar plats och den växande skaran ökar. 2019 kommer tre listade romföretag vara på plats. Vi talar om Diplomatico, Plantation och det svenska Herida Brands som importerar flera välkända romsorter.

Daniel di Zazzo som är chef på Herida har en bakgrund från kanarieöarna och tar in flera av deras inhemska rom från Arehucas destilleri på Gran Canaria. För att vara ett destilleri i Europa har de en gedigen bakgrund och med tanken om att Christoffer Columbus tog sina sockerrör från Kanariaöarna kanske det finns en relation.

Företaget saluför bland andra Worthy Park, Origenes och Ron Esclavo som all är riktiga godingar.

Romproduktion i Sverige

Vi vet även att Per Ädel kommer vara på plats i Göteborg och i ett gott samarbete har vi koll på att Per, som en av Sveriges mycket kunniga romambassadörer, gillar att dela med sig av en enorm kunskap. Är du på Öl och Whiskymässan i Göteborg ska du inte missa att leta upp A-bay Spirit från Varberg.

Tillsammans med A-bay spirit kan du köpa ditt eget fat från karibien och lagra det på svenska ekfat som de erbjuder i sitt utbud. Du kan köpa olika sorter och varianter för att hitta din stil och pröva dig fram. Du kan bli fatägare med dem och lagra romen i Sverige.