Rom som upplevelse


rom, upplevelse / tisdag, juni 18th, 2019

Rom har varit en upplevelse på olika sätt lika länge som det funnits pirater i Karibien, eller brittiska sjömän som fått betalt i drycken eller nästan lika länge som sockerproduktionen hade sin höjd på 1600-talet. Rom är en favoritdrycker med stil och identitet på många sätt.

Rom dricks sedan länge som en blanddryck med tillbehör, ofta av frukt eller någon fruktig dryck. Rom är ofta en ingrediens i en cocktail men den har inte alltid varit tongivande eller typisk för barhängare. Ett glas som är idag det vanligare sättet att dricka en rom på och det finns så många olika inriktningar att alla har in niche och stil. Rom är en upplevelse med klass där vi inte ser någon annan likhet med något annat destillat.

Tycker du om Brittisk, Fransk eller Spansk rom? det vet du kanske inte om du nyligen fått smak för att sippa rom. Det är också därför som vi intresserat oss för den starka, mörka, ljusa, söta, torra och inbjudnade drycken och inbjuder till en romprovning. För att lära dig att förstå vad rom är och vart den kommer från. Vilken bakgrund som piraterna hade som drack rom på sina skepp, slavarna som fick betalt i rom och brittiska sjömän som fick sin Tot för dagens arbete för seglatsen över atlanten.

Rom som upplevelse

En favoritrom ska drickas precis som du själv avnjuter den. Kall med en isbit, rumstempererad med smaker av Karibien utan påverkan av en varm hand eller en kall isbit. Kanske tar du en skvätt angostura till din drink med lime och en hemgjort sockerlag. Kanske drar du i dig den starka 65-procentiga rena romen runt i gomen för att få sin upplevelse för kvällen.

Visst är det så att vi hittar vårt sätt att dricka vår rom och njuta den med en cigarr om det passar. Det är inget för mig men det kanske kommer den dagen när jag utvecklat mina sinnen åt det önskemålet.

Att njuta sin rom

De flesta som tycker om rom är livsnjutare och jag ser ofta på bilder på sociala medier att det är just den stunden man delar. En dags arbete och en paus med en favoritrom, en lördagssip innan maten, i solen, i skydd från regnet eller helt enkelt där du är, här och nu.

En rom får du njuta precis hur du vill och det är alltid välkommet att dela med dig av din favoritrom som är din bästa upplevelse. jag tycker mig utvecklas emot en torrare rom som gör sig mer torr i min gom. Jag har sedan mina år i romens värld gått från sött till torrt i min palett.

Är du nyfiken på romprovning får du gärna höra av dig och komma på någon av våra spännande romprovningar för nyfikna.