Rombar top 5 i världen


rombar / fredag, februari 21st, 2020

Att det låg en av världens bästa rombar i denna fantastiska europeiska stad hade jag ingen aning om. Att de gamla grekerna även skulle ha ett finger med i spelet för romens betydelse är kanske att vara för entusiastisk men faktum är att grekernas välde i Europa och Asien hade viss betydelse för att sockerrören skulle hamna i Europa och därefter Karibien.

Visst, det finns bevis för att det gjordes mäsk på sockerrörsjuice i Asien ca 3000 år tillbaka. Det är just detta man tror att Alexander den store hade en koppling till. Hans general Nearchus skrev år 325 BC såhär.

“A reed in India brings forth honey without the help of bees, from which an intoxicating drink is made though the plant bears no fruit.”
Source.

Alexander the Great 325 BC

Rombar i Aten topp 50 i världen!

Utanpå är det inte mycket att hurra för där den lilla baren ligger inträngt på en gågata paralellt med Atens stora köpgata Ermou street. Klockan är tidigt och jag går in för att sätta mig på första parkett i den stora baren och blir direkt erbjuden en meny. Jag hade sett utbudet på deras webbsida Baba au Rum och visste att det fanns massor av gott. Det jag fashineras av nest är deras drinkblandningar och teknik. Jag häpnar även av små små detaljer i utsmyckning och man pudrar smaker och dofter på drinkarna och använder mycket bär och snygga dekorationer som skurna citroner med mera.

Mitt första val blir genom att fråga mig fram om vit rom och esterhalter en Transacaribbean Rumline Night Rambler, Jamaica som jag sippar på i jämförelse med en vit Chalong Bay från Phuket, Thailand. båda var smakrika och hade en stor skillnad. Den första får jag även i min Daiquiri som gjorde sig helt fantastiskt bra. Verkligen goda smaker och jag var inte helt nöjd ännu. Jag smakade även en Plantation Multi Island som jag inte sett tidigare men var spännande. Jag smakade även en Hampden Velier LROK vit som var lika fantastisk som alla tidigare Velier jag smakat. Hög ester uppemot 350 estrar.

Man använder olika romglas till olika drinkar och det är estetiskt snyggt att se hur de använder ingredienser och dekoration på olika sätt. Jag imponeras mycket.

Rombar med absolut högsta kvalitet

Jag hade kanske tur med att jag fick chansen denna gången de senast vi besökte Aten på sommaren inte hade öppet. De öppnade klockan 19 och jag var kanske nästan först. Snabbt fyllde det snabbt på med folk denna torsdag. En rombar i Aten är kanske inte vad man tänker sig först i detta gamla europeiska land. Det finns som sagt historia även när det gäller rom och Grekland så varför inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *