Romfestival Berlin 2019


rom, romfestival / måndag, augusti 19th, 2019

Alltid lika inspirerande att hamna på en romfestival där nästan allting finns att smaka på. De upplevelser vi erbjuder på en romprovning finns i massor på exempelvis Berlin Rumfest som snart tar plats. Närmare bestämt 31 augusti till 1 september.

När vi senaste besökte Berlin romfestival 2016 blev vi överumplade av två fantastiska dagar med nya möten. I år har vi även fått förhinder men kommer absolut ha koll på läget och vad som händer. Är du nyfiken på rom ska du absolut ta dig en helg i underbara Berlin för att njuta doft och smak i romens andra.

Vad sägs om 5000 kvadratmeter, 5000 besökare och 70 utställare från hela världen. med över 140 olika varumärken är det bland Europas största romfestival för den som är vill lära känna sin gom och näsa på ett nytt sätt. Upplevelser du kanske inte visste fanns hittar du med säkerhet på Berlin Romfestival. denna 9e romfestival ger säkert mer än de tidigare och det är verkligen läge att ta plats på masterclasses som erbjuds.

Biljetterna har olika inriktning och priser. Ta eb titt på biljetter för att välja din plan.

Romprovningar

Berlin romfestival har en hel del intressanta provningar du ska besöka. Du kan besöka masterclasses och välja det du kanske inte tidigare smakat och doftat. Våra tips på romprovningar skulle vara Don Panchos Origenes som är riktigt bra rom av en legendarisk master blender. Santa Teresa är också en fantastisk rom som tar plats men kanske ändå är anonym med mycket bra kvalitet. Såklart ska du ta dig möjligheten att gå på en provning från Martinique, där du har essensen av den franska romen med unik karaktär och tradition.

Årets romfestival

I vår erfarenhet är det förmodligen årets romfestival och bra mycket mer än en romkryssning eller mindre festival. Berlin har dessutom mycket att uppleva och se vilket kanske är spännande om du stannar några dagar till.

Det kanske roligaste och mest spännande i romvärlden är danska 1423 som laborerar med doft och smak på ett nytt sätt som tar romen till nya höjder. Deras produktlinje som kallas Compañero, vilket betyder kamrat på svenska, står för en inriktning där smak, komplexitet och finish är nyckelorden. De två nuvarande produkterna i denna serie, Gran Reserva och Elixir Orange, kommer båda från Karibien och kompletterades i slutet av 2017 med den mycket intressanta Extra Añejo. De tre kompanjonerna är bara början på en serie produkter gjorda av olika typer av rom från olika delar av världen.

Har du inte provat deras rom med smak av apelsin eller choklad är det verkligen något som kittlar smaklökar och näsa med icke förväntade resultat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *