Romprovning för nyfikna


after work, nyfikna, romprovning / fredag, september 11th, 2020

Vi har senaste åren använt oss av ett koncept där vi erbjuder romprovning för nyfikna. Vi tror att en trend att dricka rom kommer växa och ser på en enorm utveckling av produkter på marknaden. Såklart påverkar intresset antal spelare på marknaden och det ger klara besked om vart vi är på väg. Svenska producenter, importörer och andra spelare ger sig in på den svenska marknaden. kanske den mest växande marknaden i världen för rom.

Som romprovare och enthusiast är det kul att se utvecklingen och det ger oss hopp om möjligheten att lära oss mer men även utmaningen att sätta oss in i allt nytt. Ett underlag för att hålla mer avancerade provningar för våra nyfikna romprovare.

Romprovning för nyfiknare

Våra möjligheter att bli större har ökat och det med ett breddat samarbete i vår närhet med utökat antal medverkande gäster. Vi kan i normala fall erbjuda 36 sittande gäster men i Covid-säkert läge har vi bantat ned detta till 18 med säkerhetsavstånd på en meter. Allt efter föreskrifter från svenska folkhälsomynidigheten.

Vad innebär det för ett serveringsställe att besökare ska kunna hålla minst en meters avstånd till varandra?
Regleringen tar sikte på avstånd mellan besökare i olika sällskap. Lagen (2020:526) om tillfälliga smittskyddsåtgärder och tillhörande föreskrifter reglerar inte avståndet mellan personer inom ett sällskap. Inom ett sällskap gäller att var och en tar ansvar för att hindra smittspridningen.

Källa: Folkhälsmyndigheten.se

Vi är väldigt måna om att erbjuda en corona-anpassad romprovning och dessutom kunna utveckla de möjligheter vi har att göra det på säkraste sättet för både er och oss. Mindre sällskap kan komma och få egna bord upp till 8 personer och det finns plats för åtminstone 3 sällskap samtidigt.

Nyfikna blir nyfiknare

Med vår romprovning för nyfikna hoppas vi ge våra besökare en grundläggande kunskap om hur romen kom till. Hur rom produceras och att man använder sockerrörsjuice som uteslutande grundvara.

När vi talat om den fermentering man genomför av mäsken går vi igenom de olika typer av destillering som finns.

Vi talar om lagring på en grundläggande nivå där olika producenter gör olika. Beroende på tradition från kolonialiseringen på 1500-talet av olika länder på olika Karibiska öar har man gjort på sitt sätt. Ofta beroende på hur man framställt lokal spritdryck i hemlandet.

Det kanske viktigaste i hela processen är lagringen där man styr och behandlar romen på olika sätt på olika ställen. Där ger man mycket smak från ekfat och behandlingen av fatet innan.

Det ligger mycket tradition i romens tillkomst och även mycket prestige. Framför allt i de olika Franska, Brittiska och Spanska produktionsmetoder som har annorlunda metodik och tillverkning. Det är mycket i det som ligger till grund för vad som hälls på faten för lagring och karaktär.

One Reply to “Romprovning för nyfikna”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *