Romprovning – hemma hos


hemma, romprovning / fredag, september 11th, 2020

Kan inte du komma till oss kommer vi till dig. Tanken är att fortsätta jobba med våra upplevelser och erbjuda vår romprovning för nyfikna. Göra det enklare för dig att delta och dina vänner att fortfarande vara tryggt isolerade på bästa möjliga sätt för att inte sprida smittan kring Covid-19. Samtidigt ska du kunna njuta vår upplevelse i form av romprovning för nyfikna när vi kommer på en hemmaprovning.

Romprovning hemma hos

Vi ser en ny möjlighet med att erbjuda romprovning hemma hos då vi kommer ta med det vi behöver för att genomföra en vår romprovning för nyfikna. Föreläsningen innehåller historien om hur romen kom till genom Christoffer Columbus andra resa till Västindien. En resa från Kanarieöarna till dagens Dominikanska republiken dit han medförde sticklingar av sockerrör för att plantera och producera socker.

Romens historia

Vi kommer berätta fler historier kring romen och det blir en del rövarhistorier i en blandning med produktionsmetoder, fermentering, destillering samt lagring och buteljering. Vi berättar en historia som började 1493 och avslutar den med en provsmakning av 5 sorters rom med olika produktionsvariationer från Brittisk, Spansk samt Fransk rom.

Från Barbados till Martinique

Vi kommer hälsa på i Barbados där romen sägs ha sin härkomst. Vi kommer åka mellan de karibiska öarna och beskriva varför det smakar som det gör. Beskriva skillnaden på vattnet och lära oss dofta och provsmaka rom som du kanske inte tidigare gjort. Vi kommer dofta sötma och smaka torrhet, du kommer överväldigas av nya smaker och dofter i en dryck.

Bli inte förvånad om banan, ananas, karamell och tobak blir nya dofter. Känn en ny smak av rökighet, citrus och lakrits i en spritdryck. Följ med och släpp dina tankar och hämningar på resan. Upplev en drycksprovning med rang och ta med dig något att berätta för dina vänner och bekanta.

Upplevelser i ett glas

Vi tror att du är en nyfiken connässör som vanligtvis älskar whiskey. Du kanske annars dricker vin och tycker nytt är spännande. Du är ny på detta med dryckesprovning och vill uppleva någonting annorlunda. En romprovning hemma hos är en upplevelse vi tar hem till dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *