upplevelser med doft och smak

Att hitta doft och smak i en rom är några av de upplevelser vi erbjuder på en romprovning. Det kan vara spännande att läsa sig hur man själv kan hitta nya upplevelser men också att inspireras av andra i nya möten.

upplevelser med doft och smak
upplevelser med doft och smak

Våra upplevelser med doft och smak kan vara någonting du inte stött på tidigare. Även om du smakar vin champagne eller öl är ett destillat kanske någonting med spännande. Härkomsten är annorlunda och framställningen har en helt annan väg. Det kan även vara så att doft och smak kan förnimmas i den mest grundläggande doften från melass eller sockerröret.

Doft och smak som upplevelser

Egentligen är det kanske det vanligaste vi gör när vi ska äta eller dricka något. Vi doftar på ett paket Juice eller öl för att förbereda oss på vad som komma skall. Det kan vara riktigt spännande om man doftar på en alkoholdryck eller ett gott vin med mindre styrka.

Alkohol kan förstärka doften i ett destillat och man ska vara försiktig i hur starkt man ska dofta först. I våra evenemang genomför vi en provning från lägre alkoholhalt till högre alkoholhalt. Det är även vanligt att man gynnas upplevelsen även när det gäller även sockerhalt på samma sätt.

Upplevelser och dofter

För att närma oss kunskapen om att dofta oss till upplevelsen är det viktigt att veta att näsan kan spela roll. Man har ofta en näsborre med högre känslighet och det kan även vara olika mellan tillfällen. Det viktigaste är kanske att du inför varje gång testar dig fram med din känslighet i näsan och sedan försöker känna doften.

Smaken

Smaken påverkas av doften och när du doftar med öppen mun kan du enklare få ett flöde genom munnen. Det genererar ofta mer doft vilket i sin tur kan ge dig en större upplevelse med hela din romprovning.

För att ha optimala upplevelser med våra provningar kan du vara med oss i våra lokaler. Bjuda med dina vänner eller bekanta för att smaka av fem sorters rom. Vi sammanställer en föreläsning om romens historia. Du kan då uppleva romen på ett bättre sätt som vi smakar efteråt med högre förståelse.

Är du intresserad av att ha oss till den egen verksamhet kan vi anpassa oss till dig och åka en bit. Vi har lite olika paket som vi kan erbjuda vid kontakt med oss och vi tar gärna ett samtal med dig inför varje evenemang där och då.

En provning kan göra sig olika i olika lokaler. Vi tycker att vi erbjuder en fantastisk lokal i centrala Göteborg och den har varit mycket uppskattad under de år vi erbjudit romprovningar här. Tveka inte att höra av dig om du tror att vi kan tillföra din upplevelse någonting. Kanske företaget och dina medarbetares årsmöte eller sportföreningens årsmöte.