Evenemang

Ett gäng från jobbet

Dra ihop ett gäng vänner på jobbet eller låt oss inspirera dina anställda med en romprovning. Vår erfarenhet är att det blir god sammanhållning, intressanta samtal och dessutom nya insikter bland gamla och nya arbetskamrater. Våra provningar börjar på en grundläggande nivå och kan ta dig längre än så beroende på intresset.

Svensexa, möhippa och kalas

Vi har arrangerat romprovning för möhippa och födelsedagsfirande. Det är ganska vanligt att en vän fyller år och man vill fira både ordentligt och annorlunda. Där brukar vår romprovning vara en del i en heldag där vi gör en timma med avsmakning och ek kortare föreläsning.

Grupper och goda vänner

Vi har arrangerat mindre och större provningar för att tillhandahålla kul och spännande upplevelser. Inspirerat människor som behöver något nytt att prata om för att växa och utvecklas tillsammans. Vi ser att våra romprovningar uppskattas och folk återkommer med större nyfikenhet på fler romsorter och produktionsstilar igen och igen.

Romprovning start

Lär dig grunderna

Vi går igenom grunderna och historien om rom och hur framställning och produktion går till. Vi går igenom de olika produktionsstilarna och delar en grundläggande kunskap för att identifiera en roms karaktärer. En grundläggande romprovning har genomgång av provsmakning inkluderat och du får lära dig hur du ska dofta, smaka, bedöma romens sötma och neutralisera doft och arom för att behålla näsan genom flera sorters produkter.

Romprovning och inriktning

Olika provningar kan vara inriktade på område, land, produktionsstil och så vidare. Det roliga med rom är att det produceras i många fler länder än den karibiska övärlden. Det finns en historia kring sockerrör och melass med flera inriktningar och vi kommer dela med oss av befintlig historia och sägner kring romens tillkomst och härkomst. Visst du exempelvis att Christoffer Columbus har en fot med i etableringen av sockerrör i karibien?

Genomförande

Varje romprovning sker enligt vår standard men det går att styra efter gemensam överenskommelse efter önskemål. Vi genomför romprovningar i olika utföranden och med minst 5 deltagare i ett grundutförande. Provning med exempelvis mat, choklad, tapas eller glass eller exklusiva provningar med specifik inriktning kan variera. Normal sett utgör en romprovning olika delar som historia, bakgrund, produktion och provning. du får hela paketet och kommer förstå bakgrunden hur rom uppstod och historia från 1600-talets slaveri till dagens rom i ditt provglas.