Romprovningar

romprovningar
Romprovningar

Boka din romprovning neråt på sidan per önskat datum 😉

Vi har flera alternativ för våra romprovningar och gör ofta anpassningar till önskemål med mat eller något annat tilltugg. En grundläggande romprovning görs genom att vi föreläser under en dryg timma och berättar bakgrund och historia med härkomst och ursprung. Du får kunskap från sockerrör och skörd till betydelsen av biprodukten melass med historia tillbaka till 1400-talets hårda liv. Sockret var vårt guld och grunden till romens ursprung.

Vår föreläsning berör romens historia och ursprung. Vi berättar om Christoffer Columbus delaktighet i sockerrörsplantagen i Karibien. En historia från skörd av sockerrör, jäsning av både melass och sockerrörsjuice, produktionsmetod beroende på de olika ländernas kolonisering och slaveriet från både Afrika och Europa. Resan är en upplysande resa med resultatet du kan smaka i glaset framför dig.

Historia och tradition

Visste du att engelska sjömän fram till 31a juli 1970 fortfarande fick betalt i ransonerad rom för sin arbetsinsats. Man firar fortfarande Black Tot Day för att minnas en tradition som går tillbaka till 1740 då Admiral Edward Vernon införde traditionen för rom och ransonering på de engelska skeppen. Han spädde dessutom ut romen med 1:4 vatten, citron och en skvätt lime för att styra upp fyllan bland sjömännen.

Födelsedagar

Många kommer till oss för att göra något annorlunda med en vän eller familjemedlem som fyller år. Det kan vara viktigt att ha bra planering och göra varje provning speciell. Vi har flera födelsedagar med romprovning året runt. Allt från 30 till 60-års firande. Uppskattade evenemang med rom i centrum och i glada vänners lag en god stund med historia och god dryck i glasen.

Svensexa, möhippa med mera

En blandad skara besökare har varit med på våra provningar och det är spännande med olika bakgrund. Vi ser gärna fler kvinnor på våra tillställningar och är ni en grupp kvinnor kan vi även göra en provning med vår kunniga kvinnliga föreläsare.

Boka romprovning

En vanlig romprovning med 5 sorters rom att smaka startar på 425kr per person.

Boka Romprovning