Romprovningar


romprovning / tisdag, mars 26th, 2019

Vi genomför romprovningar med olika inriktningar och kan anpassa behovet efter våra medverkande. En romprovning går till på ett sätt och det finns grundläggande kunskaper man bör ha för att gå vidare i en process och lära sig mer eftersom. Intresset brukat öka efter första tillfället och många blir återkommande gäster. Vanligtvis kan man genomföra en provning med dryck upp till 5 sorter och kostnaden beror på innehållet i glaset och pris.

Rom i sig är aningen annorlunda till att provsmaka whisky eller gin men det finns mycket som liknar en provning med rom. Vi erbjuder grundläggande provningar där vi gör igenom hur vi provar rom, drycken, produktionsstil, dofter, färger och smaker. Vi ser på härkomst och historien bakom romproduktion och de karibiska öarnas historia för romens tillkomst. Vi erbjuder även romprovning med mat och kan sätta ihop bra genomtänkts provningar till ditt gäng så det passar.

Romprovning med mat

Att prova rom med mat kanske låter helt annorlunda men det finns flera möjligheter att prova rom till både förätt, huvudrätt och efterrätt. Våra provningar med exempelvis Tapas, Ceviche eller sötsaker som Choklad med mera. Det finns säkerligen fler önskemål där vi kan genomföra romprovning med mat för att tillföra maximal utdelning.

Romprovning med förrätt är något vi vill utveckla och tar gärna in förslag på provningar. huvudrätten i sig är kanske den svåraste provningen men både med kött, fisk och fågel som alternativ utvecklas vi. Vem till inte ha ett glas god rom till efterrätten som tillför och utvecklar smakerna i munnen.

Exklusiva provningar

Våra provningar har alltid en genomgång av grunderna för en provning att försöka dela med oss av vårt sätt att jobba för att du ska kunna ta till dig så mycket som möjligt. När du vet hur du ska prova en rom blir det mycket roligare att se och känna de små skillnaderna i varje dryck.

Vi provsmakar mellan 2-3 cl rom i varje provglas och det brukar finnas med en referensrom du lätt kan köpa själv för att fortsätta ditt intresse och komma på romprovning fler gånger. En rom ska doftas, smakas och bedömmas med färg och sötma på ett förhållandevis enkelt sätt.