Upplevelser med mat och dryck


dryck, mat, rom, upplevelser / onsdag, maj 8th, 2019

Vi skapar upplevelser med mat och dryck, försöker erbjuda absolut toppkvalitet för gäster inom både mat och dryck. Att skapa upplevelser är lika trendig som spännande. Det som inte gjorts innan kan ju attrahera och där sitter vi med öppna ögon att erbjuda nya spännande koncept.

Förslag på idéer är exempelvis Romprovning med choklad, glass, ost eller något du gärna får komma med förslag om. Visst har du hört talat om vaniljglass med kaviar, kanske inte det mest förutsedda smakerna men det är utvecklingen vi ser som utmaning i våra provningar. Att kombinera rätt smaker är alltid lika utmanande och en upplevelse när man lyckas.

Upplevelser

Alla har dock en annorlunda palett om smaker och dofter vilket blir spännande diskussioner i våra provningar. En blandad skara som aldrig träffats blir ett team att dela och samtala om doft och smak i en liten gemenskap tillsammans. Det är spännande med mat och dryck och vi bygger steg-för-steg ett intressegrupp som utvecklar upplevelser för att utvecklas.

Mat och dryck

Visst har du försökt att skapa nya maträtter och misslyckats totalt. När man skapar upplevelser för mat och dryck behöver man se på smaker och anpassa dem till vilka kombinationer man vill använda. Man behöver se hur smak samspelar i sälta, sötma, syra, beska och umami i maten med smaken på drycken man valt? Det finns flera grundregler för att lyckas för att skapa en perfekta upplevelser.

Med några grundregler i åtanke är det lätt att träffa rätt! Exempelvis gör söt mat att drycken kommer kännas friskare, beskare, strävare och mindre söt, kanske rentav syrlig. När du har en söt dryck gör det att maten upplevs friskare, beskare, mindre salt och mindre söt.

Romprovning med mat

Vi upplever att trenden för att vara nyfiken på rom växer. Det är vanligt att man tror att rom är en söt dryck med smak av arrak. Vi har ju en punch i Sverige som påminner delvis om rom men eftersom de olika sorterna är så olika med sötma, styrka och smaker är det osannolikt att det är hela sanningen alla har haft med sig i sin upplevelse med rom.

Vi vill ändra på din upplevelse om rom med hjälp av mat och dryck i nya kombinationer för nya upplevelser. Vad sägs om tapas, ost, glass och så vidare för att förändra och utveckla dina smaker och dofter. Se våra evenemang och boka din plats när det passar dig.