romprovning Göteborg

Romprovning Göteborg

Som en upplevelse erbjuder romprovning Göteborg för dig med intresse av smak och doft någonting nytt. Romprovning trendar sedan några år och vi har satt vår verksamhet på kartan sedan 2015. besökare från hela landet har varit hör och doftat och smakat rom.

Vi har mött den härligaste blandningen av människor från exempelvis Sundsvall, Luleå, Vänersborg, Stockholm, Värnamo, Kalmar, Borås, Halmstad, Falkenberg med mera.

Det roliga med romprovning är att vi kan erbjuda vår föreläsning vart vi är. Vi behöver endast ett par flaskor av rom så kör vi.

Romens historia

Vår kunskap kommer från ett stort intresse av upplevelser. Mat och dryck i alla ära men endast kärleken är starkare än rom för oss. Att följa sockerrörsjuicen från odling till buteljering är en historia vi ibland binder våra lyssnare med. Tänk att marken där sockerrören växer påverkar smak och doft i det vi provar.

En fransk romproduktion ger oss en annorlunda doft och smak än en välfermenterad rom från Jamaica på brittisk tradition. En spanskproducerad rom från Guatemala kämpar om aromerna att vinna gunsten hos våra romprovare och förlorar oftast från vår vanliga vinnare med rötterna i Dominikanska republiken.

Vår föreläsning

Vår föreläsning och romprovning Göteborg ger dig en upplevelse med förståelse varför det ser ut som det gör. Insikt om hur de franska kolonialiseringen påverkade deras romproduktion fram tills idag. Spanjorernas söta mörka rom som vi alltid kallat den blir så rund och varm för oss.

Fram till att vi överraskar våra besökare med en främmande Savanna från Reunion island som sprider sommartoner med tutti frutti i rummet bara korken tas av. Sist men inte minst smakar man en brittisk sjörövarrom. Tonerna är mörka av läder, tjära och blundar du kan du nästan tänka dig er i skeppets trånga inre utrymme där sjöfararna fick betalt i rom i brittiska flottan.

Doften av en mogen Guyanarom finner vägen genom näsan och värmer magen redan efter första klunken.

Romprovning Göteborg

Vårt intresse för destillatet rom har växt de senaste 8 åren och vi lär oss varje dag mer och mer. Vi besöker andras provningar, festivaler och följer en snabb utveckling i romvärlden.

Det kanske är måsten att vara med och hänga på. Det är fortfarande en hobby som vi kan dela med oss av och som vi verkligen älskar. har du intresse av att lära dig mer om romprovning Göteborg kan du kontakta oss för fest eller evenemang av olika slag.

Vi reser även till våra uppdragsgivare och känner oss hemma på en golfklubb, företags kick off. En svensexa eller de eftersatta 40-, 50- och 60-årsfesterna sedan pandemin. Som förändrade vår verksamhet och sköt på mångas firande av födelsedagar och events.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *